Afdrukken

Binnen schilderwerk

Binnenschilderwerk, veel mensen doen het zelf. Geïnspireerd door de woonprogramma’s op tv trekken we massaal naar de bouwmarkt om materialen in te slaan. Enthousiast gaan we thuis aan de gang. En natuurlijk, het kan ook hartstikke leuk zijn om zelf een leuk kleurtje op een wand in de woonkamer te zetten, of een kamertje te behangen. En zelfs al is het resultaat wat minder dan wanneer de schilder het zou doen, je bent er toch minstens zo trots op. En je houd geld in je zak, ook niet verkeerd.

Maar toch………

In sommige gevallen kun je beter een vakman inschakelen. We sommen hier een aantal gevallen op waarbij bij zelf doen een groot gevaar voor mislukken op de loer ligt.
  • Het sausen van spackplafonds. (Gespoten bobbeltjesstructuur) Deze ondergrond moet heel vol gesausd worden met een langzaam drogende latex. Anders is het risico op banen in het werk heel erg groot.
  • Het plakken van glasweefsel. Door te weinig of niet goed verdelen van de lijm krijg je overal blazen in het glasweefsel.Je ziet dit vaak pas als je het gaat afwerken met de latex.
  • Het aanbrengen van kwartsverf. (dikke structuurmuurverf) Het is voor een leek erg lastig dit product gelijkmatig op te brengen.
  • Het overlatexen van een ondergrond die eerder is behandeld met veegvast.Doe dit, en het leed is niet te overzien.Door het drogen van de latex, gaat deze krimpen en trekt de hele veegvastondergrond los.
  • Het schilderen van ramen met enkelglas.Ramen met enkelglas hebben veel last van condens. Het is dus zaak dat het kitwerk rondom het glas perfect dicht is. Anders zakt het vocht in het hout van de onderdorpel, drukt de verf aan de buitenzijde er af en het hout kan gaan rotten.
  • Het overlatexen van plafonds met lekkageplekken  of ernstige nicotine vervuiling. Deze moeten een speciale behandeling ondergaan, om doorslag te voorkomen.

Het is dus raadzaam om voor zulke klussen Schildersbedrijf TON te bellen of te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..